h

SP wil voldoende afstand tussen windmolens en de nieuwe wijk Amsteleind

8 juli 2022

SP wil voldoende afstand tussen windmolens en de nieuwe wijk Amsteleind

Foto: SP

Windmolens geven overlast en zijn nadelig voor de volksgezondheid. Daarom is voldoende afstand nodig tussen woningen en windmolens. De SP heeft het voorstel gedaan om ervoor te zorgen dat ook tussen de woningen van de nieuwe wijk Amsteleind en de windmolens de afstand minimaal 2 km wordt aangehouden.

Foto: SP

De gemeenteraad van Oss heeft begin dit jaar besloten dat de afstand tussen windmolens en de bebouwde kom minimaal 2 km moet worden. In de plannen voor windmolens in de Lithse Polder is geen rekening gehouden met de nieuw te bouwen wijk Amsteleind waar zo’n 3000 nieuwe woningen komen. Daardoor wordt de afstand tussen de huizen van de nieuwe wijk en de windmolens soms zelfs minder wordt dan 1 km. De coalitiepartijen hebben er geen enkele moeite mee om geen rekening te houden met de toekomstige bewoners van de wijk Amsteleind.

Lees hier het voorstel:

U bent hier