h

Kom naar de avond over het Osse erfgoed

11 juli 2022

Kom naar de avond over het Osse erfgoed

Foto: SP

Erfgoed, wat houdt dat eigenlijk allemaal in? Hoe moeten we ermee omgaan? Deskundigen Léon van Liebergen en Marie-France van Oorsouw vertellen er alles over.  Archeoloog Marie-France trapt de avond af over het bijzondere van de Osse archeologie.
Waarom weten alle Europese archeologen waar Oss ligt?
Daarbij gaat ze ook in op de opgraving aan de Gewandeweg, die nog maar net is afgesloten; recente ontdekkingen over oude Ossenaren!

Marie-France is ook raadslid en diende onlangs een motie in over het Clarissenklooster in Megen. De motie droeg de wethouder op om bij te dragen aan de toekomstplannen van het klooster en is aangenomen.
De achtergrond van de motie wordt toegelicht.

Foto: SP

Vervolgens zal Léon van Liebergen, oud-directeur van Museum van Religieuze Kunst (Krona) in Uden en deskundige op het gebied van religieus erfgoed, dieper ingaan op de betekenis van het klooster en de samenhang van cultureel erfgoed.
 
Alle belangstellenden zijn welkom en uiteraard kan iedereen alles vragen over erfgoed wat hij/zij altijd al wilde weten. Entree is gratis.

Datum: maandag 18 juli
Tijd: 20:00 uur; Inloop vanaf 19:45 uur
Plaats: Linkensweg 40-A in Oss

 

U bent hier