h

Het Vierde Beeld blaast in het Barbarapark

21 juli 2022

Het Vierde Beeld blaast in het Barbarapark

Foto: SP

Na 2 jaar stilte door storm en corona staat er op 8 september weer een nieuwe editie van het Vierde Beeld op de culturele agenda. Dit jaar is het thema blaasmuziek. Blaasmuziek in verschillende stijlen: klassiek, jazz en gevarieerd. Optredens zijn er van Dokwerk, Bram van de Glind & Friends en Big Band Oss. Naast gelouterde artiesten gaan vooral jonge muzikanten de toon zetten.

Het culturele openluchtevenement wordt verplaatst van het plein bij de Grote Kerk naar het Barbarapark naast de Groene Engel. De weergoden bij de Grote Kerk blijken in de praktijk het evenement niet gunstig gezind. De drie beelden bij de kerk zullen wel een rol blijven spelen in het decor. De toegang tot het evenement is gratis, er zal wel met de collectezak rond worden gegaan voor een vrijwillige bijdrage.  

Het klassieke Dokwerk Saxophone Quartet wordt gevormd door vier getalenteerde jonge muzikanten, die uit verschillende delen van de wereld komen. Ze ontmoetten elkaar op het conservatorium in Amsterdam, traden eerder op in de grote Nederlandse concertzalen en waren o.a. te gast in het muziekprogramma van Paul Witteman. Hun muziek varieert van het prille begin van het genre in Frankrijk tot de meest recente ontwikkelingen in het Nederlandse muzieklandschap.

Bram van de Glind & Friends zijn de representanten van de jazzmuziek.  De getalenteerde 23 jarige Lithse trompettist (bugelist )met zijn roots in fanfare St. Lambertus uit Lith, maakt een flitsende carrière in de wereld van de jazz. Vorig jaar won hij de Conservatorium Talent Award, gevolgd door een eerste optreden in Jazz in Duketown. Er zullen er nog vele volgen. Bram brengt onder andere zijn conservatoriumdocent/trompettist en Ossenaar Angelo Verploegen mee naar het Barbarapark.

De Big Band Oss, bestaat al sinds 1975 en heeft in Oss een rijke historie.
De band heeft een klassieke bezetting voor big band, vier trompettisten, vier trombonisten, vijf saxofonisten en een ritmesectie met gitaar, bas, percussie, drums en piano. Als vocalist zal Babs van Balveren optreden. De Big Band Oss speelt een breed spectrum aan muziekstijlen, klassiek, latin, funk, pop, soul en blues.

Het Vierde Beeld is een initiatief van de SP en is ontstaan in 1999 ter gelegenheid van 600 jaar Oss. Het is een resultaat van de  samenwerking van een groep ongebonden enthousiaste vrijwilligers met cultuurpodium de Groene Engel. Het culturele evenement heeft ieder jaar een ander thema met optredens van o.a.  muzikanten, cabaretiers, schrijvers en dichters.

 

Reactie toevoegen

U bent hier