h

SP stelt kamervragen over financiële situatie Bernhoven

27 januari 2022

SP stelt kamervragen over financiële situatie Bernhoven

Foto: SP

SP Tweede Kamerlid Maarten Hijink heeft kamervragen gesteld over de financiële situatie van het Bernhoven Ziekenhuis. Hij vindt het een vreemde zaak dat ziekenhuis Bernhoven de dupe zou worden van het feit dat doordat het ziekenhuis bespaard heeft op de zorguitgaven door niet nodige behandelingen tegen te gaan samen met de huisartsen, nu in de financiële problemen komt.

De zorgverzekeraars moeten de toekomst van Bernhoven als volwaardig ziekenhuis te garanderen en met oplossingen komen voor de toekomst. Een eventuele fusie met andere ziekenhuizen acht hij riskant, omdat dan mogelijk het ziekenhuis functies gaat verliezen. Hij vraag de minister ook om ervoor te zorgen dat de problemen bij Bernhoven worden opgelost zonder dat dat ten koste gaat van het personeel. De lessen van de coronacrisis hebben laten zien hoe belangrijk het is om zorgpersoneel te behouden.

U bent hier