h

FNV voorzitter Tuur Elzinga bezoekt Maasveren

25 januari 2022

FNV voorzitter Tuur Elzinga bezoekt Maasveren

FNV voorzitter Tuur Elzinga was vandaag aanwezig op de pont tussen Megen en Appeltern om de schippers een hart onder de riem te steken. Hij had weinig goede woorden over voor de houding van het bestuur van de Maasveren die kennelijk van de vakbond af wil. “Daarmee schiet het bestuur in zijn eigen voet.”

Gelijk loon voor gelijk werk en een goede CAO voor alle schippers zijn eerlijke eisen. SP-raadslid Bas van der Voort komt met voorstellen in de gemeenteraad voor het behoud van de Maasveren om het arbeidsconflict op een sociale manier op te lossen. “Laat het maar in handen van de omliggende gemeenten en de overheid komen. Dit is een essentiële vervoersvoorziening.”

U bent hier