h

Kunst- Cultuurprijs in Oss

28 november 2021

Kunst- Cultuurprijs in Oss

Foto: Michael Afonso / unsplash.com

De SP heeft het voorstel gedaan om een kunst- en cultuurprijs in te stellen voor nieuwe, talentvolle kunstenaars als stimulans in hun ontwikkeling naar de top van de amateurkunst of op de drempel van een professionele carrière. De prijs kan ingezet worden in een breed cultureel gebied van onder andere muziek, beeldende kunst en de letteren.

Oss lijkt zich op een cultureel kantelpunt te bevinden. Er is momentum ontstaan waarin Oss de komende jaren een culturele opleving gaat doormaken. Een nieuw cultureel hart in het centrum van de stad, een nieuw theater, compleet met kunst en cultuureducatie, na een moeilijke periode wordt het een spannende en uitdagende tijd. Een kunst- en cultuurprijs kan daarbij een mooi samenbindend element vormen. Het voorstel is samen  met de PvdA ingediend. VVD, CDA, BeterOss en GroenLinks stemden tegen.

U bent hier