h

SP viert feest met Helpende Handen

18 oktober 2021

SP viert feest met Helpende Handen

Foto: SP

Op zondag 17 oktober, op wereldarmoededag, opende Helpende Handen met trots het nieuwe pand aan de Habsburgstraat. Het was een fantastische middag met veel belangstellenden vanuit organisaties en betrokkenen die zich inzetten voor armoedebestrijding in Oss. De SP was deze middag aanwezig om iedereen te voorzien van een heerlijk kopje tomatensoep.

Foto: SP

7  jaar geleden is in Oss “Helpende Handen” gestart. Een organisatie die op een laagdrempelige manier mensen in armoede ondersteunt. Zij organiseren kledinguitgiftes, verzorgen cadeaus voor jarige kinderen en zorgen voor veel extra’s bij Sint en Kerst. Ze regelen met diverse organisaties maaltijden voor mensen die anders nooit uit eten kunnen gaan.

Rian Brands en Vanessa Hey zijn vanaf het begin betrokken bij deze organisatie. Op dit moment zijn zij de kartrekkkers van deze prachtige organisatie.
De SP is altijd nauw betrokken geweest bij Helpende Handen.
Een tijd geleden heeft de SP een motie ingediend om subsidie te verlenen aan deze organisatie. De subsidie is nodig om de huur van het nieuwe onderkomen te betalen. De gemeenteraad was kritisch en wilde een subsidie verstrekken voor 4 jaar. Maar we hebben het als SP iedere keer opnieuw onder de aandacht van de gemeente gebracht. Samen met diverse direct betrokkenen is er nu een structurele subsidie van 10.000 euro per jaar beschikbaar.
Rian en Vanessa en alle medewerkers: “Veel succes met jullie mooie werk!”

U bent hier