h

SP Kinderlintjes viert haar derde lustrum

22 oktober 2021

SP Kinderlintjes viert haar derde lustrum

Foto: SP

Al voor de  15 de keer vindt in November de uitreiking van de SP Kinderlintjes plaats. Kinderen die iets speciaals gedaan hebben voor de samenleving ontvangen een lintje uit handen van burgemeester Wobine Buijs. De uitreiking vindt plaats op 19 November omdat in die maand “Het Verdrag van de Rechten van het Kind” wordt gevierd. De kinderlintjes zijn een initiatief van Lilian Marijnissen.

Presentatie
In die 15 jaar zijn er er verschillende presentatoren geweest zoals Carla Steenman, Bart Reijnders, Guido Wijers, Jochem van Gelder en Bob Fosko. Dit jaar gaat Sharon Witsiers de avond presenteren. Sharon is momenteel allround zangeres. Voorheen was zij het gezicht van RTL-Telekids met de meidengroep Raak! Ook had zij een eigen programma op de Efteling Kids Radio. Als kind speelde ze al in de musicals Annie en Hamelen van Albert Verlinde.

Jury
Elk jaar is er een wisselende jury met namen als Babs van Balveren, Edith van Montfort, Peter van Aar, Astrid Derijks, Els Zwijssen, Bart van Muyen, Bas Verwijlen, Leon Voskamp, Jan Marijnissen, Astrid Radoes en vele anderen.

Dit jaar bestaat de jury uit:
Sanne Voets: Paralympisch dressuurkampioen (won dit jaar goud in Tokyo).
Dan Wildeman: Hoofdredacteur DTV
Herman Tibosch: Algemeen directeur Museum Jan Cunen
Mireille Claessens-v.Lieshout: Fysiotherapeut en mede-eigenaar Medifit en de Karakterfaculteit.
Een bestuurslid van TIBO
Olaf van de Steeg: Voorzitter Jongerenraad Oss

In al die 15 jaren hebben meer dan 250 kinderen een lintje gekregen, met bijbehorende trotse ouders, familie of school.

Kinderen kunnen nog tot 10 november aangemeld worden. De jury gaat daarna beslissen wie er een lintje ontvangt. Aanmelden kan door een bericht te sturen naar kinderlintjes@sp.nl

U bent hier