h

Informatieavond Behoud Lithse Polder

12 oktober 2021

Informatieavond Behoud Lithse Polder

Foto: SP

Een goed bezochte informatieavond van Behoud Lithse Polder in Avanti in Lithoijen. De mensen maken zich grote zorgen over de gezondheidseffecten van windturbines in de Lithse polder en de aantasting van het landschap.

Het Windcollectief Oss mocht ook zijn plannen toelichten. De woordvoerders lieten in het midden wat de boeren verdienen aan de windturbines. De lasten voor de burgers, lusten voor de ondernemers was de conclusie die ze niet konden ontkennen.

Foto: SP

Huisarts Elvira van Santvoort vertelde over de gezondheidsrisico”s zoals slaapstoornissen en verhoogde bloeddruk. En het feit dat de normen voor windturbines steeds strenger worden. Uit een enquête van Behoud de Lithse Polder onder de Osse politiek bleek veel waardering voor de SP. Van meet af aan heeft de SP Behoud Lithse Polder gesteund in haar streven om geen windturbines te plaatsen in de Lithse. Besparen op energie en zonnepanelen op daken zijn veel betere alternatieven.

 

Reactie toevoegen

U bent hier