h

Hoezo aanleunwoningen die nergens meer tegenaan leunen?

16 september 2021

Hoezo aanleunwoningen die nergens meer tegenaan leunen?

Foto: SP

Op donderdag 16 september is een groep bewoners van de aanleunwoningen 'de Pijler' in Geffen en hun familie in het Oude Klooster bij elkaar gekomen om samen met de SP de klachten te bespreken die de bewoners ervaren bij het wonen in de aanleunwoningen.

Foto: SP

Onder het genot van een bakje koffie werd in een groep van zo'n 20 personen besproken welke problemen er spelen en wat we er aan kunnen doen. De SP gaat namens de bewonersgroep de problemen kenbaar maken bij de betrokken instanties zoals woningcorporatie Mooiland, de gemeente Oss en BrabantZorg. Vervolgens gaan we samen met de instanties en de bewoners de problemen opgelost zien te krijgen.

In het kort:
•    de aanleunwoningen zijn in 1989 gebouwd en sindsdien is er in de algemene binnenruimtes geen onderhoud gepleegd
•    de buitenruimte wordt niet onderhouden
•    de bewoners van de aanleunwoningen kunnen geen gebruik meer maken van maaltijden en dagbestedingsactiviteiten van ‘de Heegt’.

Er wordt dus niet meer 'aangeleund' tegen het verzorgingstehuis 'de Heegt'.

Foto: SP

Verder spelen er allerlei praktische zaken rondom het adres en de bewegwijzering naar de aanleunwoningen, de parkeerplekken rondom de aanleunwoningen, het ontbreken van een huismeester en de bedrijfsafvalcontainers. Deze containers kunnen met zeer veel moeite gebruikt worden terwijl bij de Heegt een ondergrondse container aanwezig is.

Allerlei problemen die door de betrokken instanties steeds op de lange baan worden geschoven en daardoor niet worden opgelost. De SP gaat samen met de bewoners deze problemen aanpakken.

Voor meer informatie:

Jan van Kreij 0653212109
Marie-Therese Janssen 0630034616

U bent hier