h

petitie voor behoud groen in Zeeheldenwijk

2 juli 2021

petitie voor behoud groen in Zeeheldenwijk

De SP is een petitie gestart om te voorkomen dat het Pivot Park gaat uitbreiden ten koste van het buurtpark aan de Trompstraat. De omwonenden zijn op de hoogte gebracht van de plannen. De SP zal langs de deuren gaan om de bewoners de gelegenheid te geven de petitie te ondertekenen.

Het Pivot Park gaat uitbreiden met twee nieuwe laboratoria. In een buurtbijeenkomst zijn de plannen aan de omwonenden gepresenteerd. De buurt is blij dat het goed gaat met het Pivot Park en kan het ontwerp van de nieuwe gebouwen waarderen. Waar de buurt niet blij mee is, is dat het Pivot Park voor de toekomst beslag heeft gelegd op een deel van het buurtpark. De plek waar nu een speeltuintje en een basketbalveld gelegen zijn.

De bewoners zijn boos. Er is wel gedacht aan groene inrichting van het Pivot Park maar daarvoor moet de buurt groen opofferen. Dat is de wereld op zijn kop. Het bedrijfsterrein komt dan pal tegen de woonbebouwing aan te liggen.
De grond is grotendeels eigendom van de gemeente. De groene buffer tussen het bedrijventerrein en de woonwijk moet volgens de bewoners gerespecteerd worden. 

De petitie is gericht aan de gemeenteraad. In de petitie staat de oproep om niet mee te werken aan een wijziging van de groenbestemming in een bedrijfsbestemming en nimmer mee te werken aan een grondverkoop/verpachting aan Pivot Park.

U bent hier