h

Ook in het weekend met de bus naar Geffen

16 juli 2021

Ook in het weekend met de bus naar Geffen

Foto: bodi raw / unsplash.com

In de raad van 15 juli is er een motie van de SP unaniem aangenomen: Behoud dienstregeling buslijn 90. De SP vindt het te gek voor woorden dat Geffen na 20.00 uur en in het weekend niet meer met het openbaar vervoer bereikbaar zou zijn.

De provincie en Arriva willen bezuinigen op het openbaar vervoer. In 2019 was al de buslijn 161 al komen te vervallen en nu willen ze ook nog lijn 90 versoberen. De motie legt de wethouder op er bij de provincie op aan te dringen dat de buslijn ’s avonds en in het weekend gewoon blijft rijden.
Een groep inwoners is afhankelijk van de bus voor vervoer naar school, werk, zorginstellingen of familiebezoek. Voor de leefbaarheid in Geffen is het behoud van de bus van groot belang.

U bent hier