h

Spaar natuur Frankenbeemdweg

19 juni 2021

Spaar natuur Frankenbeemdweg

Foto: SP

Ruim 60 buurtbewoners kwamen vrijdagavond 18 juni bij elkaar op het veldje tussen de visvijver en de Harnas. Daar presenteerde de SP de uitslag van een buurtenquête. Dit onderzoek was ingesteld naar aanleiding van de plannen van de gemeente om een noordelijke randweg aan te leggen.

Foto: SP

De buurtbewoners zijn niet betrokken bij het maken van de plannen en zijn nu boos dat hen zomaar iets wordt opgedrongen. Van de 300 enquêtes die waren verspreid waren er 160 ingevuld. Jan Zoll, fractievoorzitter van de SP, presenteerde de uitslag. Het blijkt dat twee derde het niet eens is met de huidige plannen om de Frankenbeemdweg te verbreden. Ook is er een plan om de Oijenseweg open te stellen voor al het verkeer. Zelfs 75% is tegen dat plan. Jan Zoll complimenteerde de buurtbewoners voor de vele opbouwende suggesties die ze bij de enquête hadden geleverd.

Buurtbewoner Bart Siemons  sprak zijn buurtgenoten toe. Hij nodigt de coalitie uit om eens te komen kijken waar de nieuwe weg moet komen. “Eind vorige eeuw is hier een prachtig kunstwerk van mens en natuur gemaakt. En nu wordt eenzijdig bepaald dat juist daar de weg moet komen!” Een andere buurtbewoners wist te melden dat er maar liefst 50 verschillende soorten vogels leven in het natuurgebied achter de Harnas.

Donderdag 24 juni wordt het plan in de commissie besproken. Wat de SP betreft gaat de wethouder eerst in gesprek met de wijk. Hij kan dan de plannen zo bijstellen dat de Frankenbeemdweg veiliger wordt zonder het prachtige natuurgebied aan te tasten.

U bent hier