h

Bomen terug in de Adelaar

25 juni 2021

Bomen terug in de Adelaar

In de Adelaar in Oss zijn onlangs bijna alle bomen gekapt. Er heerste essentakziekte. De bewoners zijn nu boos omdat er geen nieuwe bomen worden terug geplant. De SP vindt ook dat er nieuwe bomen moeten worden geplant. Het is daar nu een kale boel.

Over 15 tot 20 jaar moet het riool in de Adelaar worden vervangen. Dat is de reden dat er nu geen nieuwe bomen worden geplant. Bovendien zouden de wortels van de bomen schade kunnen toebrengen aan de leidingen onder de grond. De SP vindt dat je de Adelaar niet 20 jaar kan laten wachten op bomen in de straat.
Ans Broersen, raadslid van de SP: “De Adelaar ligt aan de oostrand van Oss, grenzend aan een industrieterrein, een drukke weg en een goederenspoor. Juist deze straat verdient het om mooie bomen te hebben. De bomen helpen tegen hittestress en vangen fijnstof op.”
Wethouder van de Schoot van het CDA beaamde dat de communicatie niet goed was verlopen en heeft daarvoor zijn excuses aangeboden. Hij beloofde met de bewoners opnieuw in gesprek te gaan om wellicht een oplossing te vinden om laag wortelende bomen te kiezen voor de Adelaar. De SP houdt een vinger aan de pols.

U bent hier