h

Vaccinatiemogelijkheid arbeidsmigranten

19 mei 2021

Vaccinatiemogelijkheid arbeidsmigranten

Foto: Daniel Schludi / Unsplash

Het is van belang om zoveel mogelijk mensen te vaccineren. Een hoge vaccinatiegraad biedt bescherming tegen een ernstig ziekteverloop, veroorzaakt door COVID-19 en draagt bij aan het afbouwen van de corona-maatregelen. Het is zodoende van belang om ook moeilijk bereikbare groepen te vaccineren. Arbeidsmigranten zijn over het algemeen lastig(er) te bereiken. Gezien het grote maatschappelijke belang om deze groep ook de mogelijkheid tot vaccinatie aan te bieden, stelt de SP vragen aan het gemeentebestuur van Oss. 

´'We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid krijgen om zich te laten vaccineren. De verontrustende berichten in de media over de vaccinatie van arbeidsmigranten, in combinatie met de door ons eerder uitgesproken zorgen over arbeidsmigranten in onze gemeente, hebben er toe geleid dat wij nu aan de bel trekken´'. -SP-raadsleden Marie-Therese Janssen & Bas van der Voort

De Oss SP onderzoekt daarnaast hoe het is geregeld met de vaccinatie van dak- en thuislozen. Deze groep is ook lastiger te bereiken. Afhankelijk van de uitkomsten van dit onderzoek zal de SP aanvullende vragen stellen over de vaccinatie van dak- en thuislozen.

 

U bent hier