h

SP wil géén kerncentrale in Oss of elders in Brabant

28 maart 2021

SP wil géén kerncentrale in Oss of elders in Brabant

Foto: Boudewijn Huijsmans / unsplash.com

De afgelopen maanden zijn de Brabanders gebombardeerd met berichten over de komst van een eventuele kerncentrale. Het zou zogenaamd noodzakelijk zijn voor de energietransitie: de overstap van het gebruiken van fossiele brandstoffen naar een meer duurzamere opwek. Het is niet dat kernenergie per definitie taboe is, maar de bouw van een kerncentrale van de huidige generatie is echter onrealistisch, ongewenst en daarmee uiteindelijk onzinnig.

Immers de kosten voor een nieuwe centrale zijn torenhoog en voor het kernafval bestaat tot nu toe nog geen goede oplosing. Ook ontbreekt het draagvlak onder de Brabantse bevolking. Dit staat nog los van de vraag of een kerncentrale wel zo duurzaam is.

Daarom dient de SP in de raad van 15 april een motie in waarin zij oproept geen plannen te maken voor de bouw van een kerncentrale in de gemeente Oss of elders in Brabant.

 

U bent hier