h

SP stelt vragen over coronaproof verkiezingen

14 oktober 2020

SP stelt vragen over coronaproof verkiezingen

Foto: SP

De coronacrisis heeft grote iinvloed op iedereen. Juist om te zorgen dat nu juiste beslissingen genomen worden is het belangrijk om extra alert te zijn op de democratie. De Tweede Kamerverkiezingen worden in maart 2021 gehouden. Deze verkiezingen worden dus tijdens de coronacrisis georganiseerd. De SP vindt het belangrijk dat deze verkiezingen coronaproof doorgaan, zodat iedereen veilig kan gaan stemmen.

Omdat gemeenten voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de verkiezingen (denk bijvoorbeeld aan stemlokalen en het bemensen van de stemlokalen), heeft de SP nu vragen gesteld. De SP wil weten hoe de gemeente Oss de verkiezingen coronaproof gaat organiseren, hoe de gemeente fraude denkt te voorkomen en zorg draagt voor het openbaar tellen van de stemmen.

SP-raadslid Bas van der Voort heeft daarom de bijgevoegde vragen aan het gemeentebestuur van Oss gesteld. (zie bijlage)

U bent hier