h

SP wil geen stort van granuliet in Over de Maas

7 september 2020

SP wil geen stort van granuliet in Over de Maas

Foto: SP

Willeke van Ooijen uit West Maas en Waal en Willie Bloks uit Oss bieden minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat een dode plant in granuliet aan en een fles drinkwater – appellation contrôlée – aan. De SP in West Maas en Waal zijn een fel tegenstander van de stort van granuliet in de Maas. Over de Maas is het afvalputje vanuit België en Nederland.

Tot nu toe heeft het kabinet het storten van vele tonnen granuliet niet stil laten leggen. Gevreesd wat dat de natuur onherstelbaar wordt beschadigd en onze gezondheid bedreigd door schadelijke stoffen die vrij kunnen komen. De minister beloofde snel met antwoorden te komen op de eisen van de afdelingen.  

U bent hier