h

Alles mag in Oss

27 september 2020

Alles mag in Oss

Foto: SP

VVD, Beter Oss en VDG hebben hun zin, het welstandsbeleid in Oss is afgeschaft. Wie wil bouwen of verbouwen kan doen wat hij wil en hoeft zich alleen nog maar te houden aan bouwbesluit en bestemmingsplan. Voor de rest mag hij zoveel rommelen als hij wil. Deze vrijheid lijkt mooi, maar wat betekent het voor het leefgenot van de buren? Of voor de waarde van de woningen en de kwaliteit van de wijk? Dat interesseert de Osse VVD en de lokalo’s niet. De (ver)bouwer is heilig en de rest zoekt het maar uit.

Adrie Geerts van de SP heeft in de gemeenteraad nog een ultieme poging gedaan om het welstandsbeleid te behouden voor de fraaie woonwijken die de afgelopen jaren zijn gebouwd. Denk aan  Horzak-Noord, het Reut, Piekenhoef, Megen-Zuid, Sluisbuurt Macharen, Asboom, Wilgendaal en Lith-Oost.

Helaas kende ook dat voorstel geen genade. Dus ook deze wijken dreigen te verrommelen. Wie zich ergert aan de rare strapatsen van zijn overburen heeft straks maar twee opties: gordijnen dicht of verhuizen.

U bent hier