h

Onze zorg verdient meer dan applaus

15 augustus 2020

Onze zorg verdient meer dan applaus

Foto: SP

Vandaag zijn we met een groep SP'ers de stad in gegaan. Super veel mensen hebben getekend en waren positief. En terecht, want grote bedrijven worden met miljarden aan belastinggeld gered, maar waar blijft het reddingsplan voor de zorg? Zorgverleners verdienen onze waardering. Niet alleen nu, maar zeker ook ná deze coronacrisis. Geen bezuinigingen, maar investeringen. Daarom:

Zorgverleners verdienen meer dan alleen applaus. Dus hogere lonen, meer zeggenschap en meer collega's. De zorg mag niet de rekening krijgen van de crisis: Geen nieuwe bezuinigingen op de zorg, maar investeringen.

De zorg is geen markt. Tijdens deze crisis zien we dat samenwerking in de zorg veel beter werkt dan concurrentie. Daarom halen we de overbodige bureaucratie, concurrentie, doorgeslagen macht van zorgverzekeraars en de markt definitief uit de zorg. Doe jij ook mee?

Foto: SP

Foto: SP

 

U bent hier