h

SP: Meer MKB op bedrijventerrein Heesch-West

19 juni 2020

SP: Meer MKB op bedrijventerrein Heesch-West

Foto: SP

De SP vindt het tijd om opnieuw na te denken over de invulling van het nieuwe bedrijventerrein ‘Heesch-West’. Het bestuur richt zich nog steeds op grootschalige logistiek. Maar is dat niet achterhaald? Dit voorjaar bleek hoe afhankelijk Nederland is geworden van China. We moeten weer meer in Nederland gaan produceren.

Heesch-West biedt daarvoor volop kansen. Maar dan moet het bestuur van Heesch-West daar wél voor open staan. Ze moeten MKB-bedrijven niet afwijzen, maar juist met open armen ontvangen. De SP Oss wil dat wethouder Den Brok dit gaat aankaarten in het bestuur van Heesch-West.

Grootschalige logistiek is bovendien sterk afhankelijk van nachtwerk en daarmee van buitenlandse arbeidskrachten. MKB en zeker de maakindustrie zijn daarentegen aangewezen op technologie en vakmensen. En daarmee meer in het belang van Oss, de Ossenaren en de Osse ondernemers.

 

U bent hier