h

Wordt het nu glasvezel van E-Fiber of van KPN in Oss?

24 mei 2020

Wordt het nu glasvezel van E-Fiber of van KPN in Oss?

Foto: SP

In 2019 heeft de gemeente Oss samen met het bedrijf E-Fiber geprobeerd de inwoners van Oss warm te krijgen voor aansluiting op het nog aan te leggen glasvezelnetwerk van E-Fiber. Het aanbod wat aan de inwoners werd voorgelegd betrof een aansluiting op het glasvezelnetwerk van E-Fiber en een abonnement voor internetdiensten bij een aantal geselecteerde providers. 

Ingaan op het aanbod van E-Fiber betekent voor veel mensen wijziging van internetprovider omdat bij de geselecteerde providers geen grote aanbieders zitten. Pas bij deelname van 30% van de inwoners zou E-Fiber overgaan tot aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Oss. 

In maart 2020 maakte E-Fiber bekend dat de aanleg van het glasvezelnetwerk in Oss definitief doorgaat, ondanks het feit dat de drempel van 30% niet in de gehele gemeente is gehaald, vooral in de stedelijke kern van de gemeente Oss was te weinig belangstelling.

Nu heeft ook KPN in maart 2020 bekend gemaakt de intentie te hebben om de kern van de gemeente Oss aan te willen sluiten op glasvezel.

Wie gaat er nu glasvezel aanleggen in Oss? Welke rol speelt de gemeente bij deze keuze?
En kunnen inwoners van Oss die eerder ingingen op het aanbod van E-Fiber nu ook nog kiezen voor KPN?

De SP stelt hierover schriftelijke vragen aan het college van B&W van de gemeente Oss.

U bent hier