h

SP wil meer huurwoningen en betaalbare koopwoningen in Oss

28 mei 2020

SP wil meer huurwoningen en betaalbare koopwoningen in Oss

Foto: SP

De gemeente Oss vraagt haar inwoners regelmatig wat de woonwensen zijn. Dat wordt dan vastgelegd in een mooi rapport en vertaald in een ‘Woonvisie’ en een woningbouwprogramma. Tot zover klinkt het goed. Maar bij de uitvoering gaat het mis. De gemeente neemt weinig regie en laat vooral de projectontwikkelaars hun gang gaan. Het resultaat is dat er vooral dure koopwoningen worden gebouwd. Daar is het meest aan te verdienen.

De SP is er klaar mee en wil dat de gemeente meer doet dan mooie rapporten maken. Nu de gemeente een ‘taskforce’ gaat instellen om de woningbouw te versnellen, wil de SP dat die ook meteen de opdracht krijgt om de doelen van de Woonvisie 2020 te halen: méér sociale huurwoningen, méér betaalbare koopwoningen en méér vrije sector huurwoningen. De SP gaat dat op 28 mei aankaarten in de gemeenteraad en hoopt op steun van de andere politieke partijen.

 

U bent hier