h

Oss wil af van de verhuurderheffing

29 mei 2020

Oss wil af van de verhuurderheffing

Samen met 39 andere gemeenten heeft Oss een oproep aan het rijk gedaan om de verhuurderheffing af te schaffen. De verhuurderheffing is een extra belasting die woningcorporaties moeten betalen aan het Rijk. De SP-afdeling Oss had uitgezocht om welke bedragen dat ging. BrabantWonen betaalt 16 miljoen euro en Mooiland 20 miljoen. Dit komt neer op twee maanden huur per bewoner. Daar bovenop betalen de corporaties ook nog eens vennootschapsbelasting.

Ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Aedes, de overkoepelende organisatie van alle woningcorporaties en de Woonbond hebben al aangedrongen op afschaffing van de verhuurderheffing.
Het is hoog tijd dat de minister actie onderneemt.

Als de verhuurderheffing wordt afgeschaft kunnen er in de gemeente Oss méér sociale huurwoningen worden gebouwd en kunnen meer bestaande huurwoningen worden verduurzaamd. De SP is daar een groot voorstander van.

U bent hier