h

Vuurwerk

30 januari 2020

Vuurwerk

Foto: SP

Afgelopen raadsvergadering verwoordde Bas vd Voort het SP standpunt over vuurwerk en het terugdringen van vuurwerkoverlast.

Samen met GroenLinks, PvdA en LOF diende de SP gisteren succesvol een voorstel in om een aantal scenario’s uit te werken die bij kunnen dragen aan het terugdringen van vuurwerkoverlast. Wat de SP betreft wordt de discussie vaak gevoerd op basis van emotie, dit is jammer. Door nu een aantal scenario’s uit te werken kunnen we gaan praten over de mogelijkheden, financiering, en de haalbaarheid van verschillende voorstellen die bij moeten dragen tot het verminderen van vuurwerkoverlast. Een betere discussie dus! Veel mensen ervaren overlast, dieren worden gestresst van het geknal, de milieuschade is groot en de maatschappelijke kosten, veroorzaakt door vuurwerkschade zijn hoog. Anderzijds halen veel mensen plezier uit het afsteken van vuurwerk, het brengt gemeenschappen samen, het is voor ondernemers een inkomstenbron en voor veel Ossenaren is het afsteken van vuurwerk een gewaardeerde traditie. De SP is dan ook niet vóór of tégen vuurwerk, de SP vindt het belangrijk dat er een goede discussie gevoerd wordt. Dit voorstel draagt daar aan bij. Hoe dan ook steunt de SP het landelijke standpunt: geen knalvuurwerk en vuurpijlen.

 

U bent hier