h

Afscheid van Martijn Tonies

31 januari 2020

Afscheid van Martijn Tonies

Foto: SP

Donderdag 30 januari nam SP-raadslid Martijn Tonies afscheid als gemeenteraadslid. Burgemeester Wobine Buijs en SP fractievoorzitter Jan Zoll spraken woorden van erkenning voor al het werk dat Martijn de afgelopen jaren heeft verricht.

In de woorden van Jan Zoll:

Dat was even schrikken. Het kwam voor mij niet helemaal onverwacht, maar toch is het enorm spijtig dat je stopt als raadslid. De afgelopen maanden hebben we elkaar gesproken over de moeite die je steeds meer had om het politieke werk en je andere bezigheden, zowel privé als je werk, te combineren. Hoewel ik het jammer vind dat je stopt heb je naar mijn idee wel de juiste beslissing genomen. Dat vind ik moedig en dat respecteer ik.
Je was en bent een bijzonder mens. Een opvallend raadslid, sterk in het debat. In mijn persbericht over je aangekondigde vertrek roemde ik je eigen stijl en je sterk moreel kompas. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de raad en zeker ook voor onze fractie. Jij laat je nooit met in jouw ogen onjuiste argumenten afschepen. Deze ijzersterke karaktertrek is niet voor iedereen vanzelfsprekend, en voor anderen niet altijd makkelijk. Maar het is wel een bewonderenswaardige eigenschap waarmee je veel respect afdwingt. Een dergelijk gemeenteraadslid wens je iedere fractie toe, maar gelukkig zat je bij ons.
Ik wil je bedanken voor je enorme inzet de afgelopen jaren. Wij hopen je in de toekomst nog vaker tegen te komen. Je stopt als raadslid, maar bent zeker niet weg uit Oss of Berghem, Herperduin en de Maashorst.
Martijn, we gaan je missen als fractielid en als raadslid, maar in de eerste plaats gaan we je gewoon missen als Martijn. Martijn, het ga je goed.

U bent hier