h

Daken van bedrijven kunnen alle huishoudens van duurzame energie voorzien

3 december 2019

Daken van bedrijven kunnen alle huishoudens van duurzame energie voorzien

Foto: SP

Bureau Overmorgen heeft uitgerekend dat het benutten van 50% van de daken van bedrijfsgebouwen voldoende is om alle gezinnen in Nederland van duurzame te energie voorzien. De gemeente Oss en de Osse bedrijven  lopen met 7% ver achter op deze doelstelling. De gemeente Oss staat met deze 7% op de 25e plaats van de 62 Brabantse gemeenten.

De gemeente Goirle staat in Brabant op 1 met 14%, Veldhoven en Heusden staan op 2 en 3 met 12%. Landelijk staat de gemeente Dronten op de 4e plek met 25%.

De Osse SP heeft vragen gesteld aan de gemeente hoe die achterstand kan worden weggewerkt? Wat kan Oss leren van die gemeentes?  Als we het percentage van 50% halen, dan zou dat een enorme bijdrage leveren aan een duurzame energievoorziening zonder dat landschap, landbouwgronden en Osse polders moeten worden aangetast met windmolens of zonnevelden. 
Lees hier de vragen die zijn gesteld:

 

U bent hier