h

Programma Zout zondag 10 november 2019

6 november 2019

Programma Zout zondag 10 november 2019

Foto: SP

In Zout een interview met Prem Radakishun, een gesprek met oud wethouders Hendrik Hoeksema en Jules Iding over het boerenprotest en de toekomst van de landbouw , en de visie van monumentenredder Ton Kemkens en de Osse landschapsarchitect Esther Kruit op een mooie levendige stad.

Hoofdgast is Prem Radhakishun die wordt geinterviewd door gastinterviewer John Jansen van Galen. Prem is een gast die Zout al vanaf het prille begin een warm hart toedraagt en waarschijnlijk al voor de tiende keer zijn medewerking aan het programma gaat geven. John, die wie onder andere kennen van “Met het Oog op Morgen” gaat proberen de mens achter de grote mond van Prem in beeld te brengen.

Ons land werd in beroering gebracht door een grote demonstratie van de boeren. Door een uitspraak van de Raad van Staten is de uitbreiding van agrarische bedrijven op slot gegaan. De oud- wethouders Hendrik Hoeksema en Jules Iding geven er aan de Zouttafel hun mening over. Hendrik is op dit moment bestuurder van de ZLTO, de landbouworganisatie die ook bij een aantal boeren onder vuur ligt. Jules schreef recent, na studie en debat met een aantal deskundige partijgenoten en sympathisanten een visie op de toekomst van de landbouw.

Ton Kemkens is bekend als redder van Osse monumentale gebouwen. Hij steekt ook niet onder stoelen of banken dat hij geen voorstander is voor de afschaffing van welstand, waar de meerderheid van de Osse politiek op aanstuurt. Minder bekend is de Osse landschapsarchitect Eshter Kruit. Zij tekende in Oss onder ander voor de renovatie van het Elzeneindpark met kinderboerderij. Landelijk maakt zij furore met het recent geopende succesvolle Spoorpark in Tilburg.  Hoe maak ik een mooie levendige stad is de vraag die hen in Zout wordt voorlegd.

Columns zijn er van TBL directeur Tom Brocks over de staking in het onderwijs en de godfather van Ravenstein Martin Jan van Mourik over de Gouden Eeuw.

Klassiek flamenco gitarist Alessio Rooders treed binnenkort op in de Lievekamp. In Zout een interview en een voorproef waarop u de Lievekamp getracteerd wordt.

Het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen onder gitaarbegeleiding van Henk Sterken.

Zout vindt plaats op zondag 10 november in de Groene Engel, aanvang klokslag 4 uur.

 

U bent hier