h

SP steunt Dorpsraad Berghem

13 oktober 2019

SP steunt Dorpsraad Berghem

Foto: SP

De Dorpsraad Berghem en de meeste omwonenden willen dat het Meester Gielenplein in Berghem snel wordt aangepakt. Het is nu een troosteloze vlakte. Maar het oorspronkelijke plan om het grotendeels vol te bouwen met woningen ziet men niet zitten. Er is behoefte aan een plein, er is behoefte aan parkeerplaatsen en er is behoefte aan betaalbare appartementen. De gemeente kwam met een aantal suggesties en volgens de Dorpsraad was de variant met 36 appartementen de beste optie. De SP steunt dit voorstel. Wethouder van Orsouw gaat het nu verder uitwerken.

De SP vind dat het nieuwe plein geen evenementenplein mag worden, maar een dorpsplein. Enkele evenementen, zoals de kermis is prima, maar het moet beperkt blijven vindt SP-raadslid Adrie Geerts. ‘Het plein wordt aan drie zijden omgeven door woningen en is daarmee niet geschikt als evenementenplein’ aldus Geerts. Het liefst ziet hij een parkachtig plein dat meerdere doelen kan dienen zodat omwonenden er meer plezier dan last van krijgen.

Wat de appartementen betreft pleit de SP ervoor om sterker in te zetten op sociale huurwoningen. Daar is in Berghem veel behoefte aan, vooral bij ouderen en alleenstaanden. Dit is daarvoor een uitstekende locatie. Het betekent wel dat de gemeente iets minder kan verdienen aan het project, maar dat moet dan maar.

Adrie vroeg ook aandacht voor de bereikbaarheid van het centrum voor fietsers en wandelaars vanuit Piekenhoef en het Reut. Met de auto is het centrum prima te bereiken, maar fietsers moeten over de hobbelige Pachthoeve. En voor rolstoelers of mensen met een wandelwagen is het helemaal een crime. Ook de bereikbaarheid vanuit Het Reut kan beter. Het Stevenspad is prima, maar maak het breder, zodat fietsers of wandelaars die elkaar tegen komen niet het gras in hoeven. En zorg voor een veilige en comfortabele oversteek van de Julianastraat.

 

U bent hier