h

Politiek Cafe Zout zondag 13 oktober 2019

5 oktober 2019

Politiek Cafe Zout zondag 13 oktober 2019

Foto: SP

Het 20e Zoutseizoen gaat weer van start op zondag 13 oktober. In deze editie  staan op het programma: een kritische beschouwing over duurzame energie, de protestbewegingen in Frankrijk en Nederland, en Oss muzikaal talent Robin Borneman.

Robin Borneman is een groot muzikaal talent van eigen bodem. Hij wordt geboekt door de grote poppodia van ons land. Hij brengt de winters door in Amerika, toerend langs de grote arena’s als zanger in The Trans-Siberian Orchestra. In Zout een interview en optredens van Robin Borneman.

Volkskrant journalist Peter Giesen was jarenlang correspondent In Frankrijk. Hij deed er verslag van o.a. de opstanden in de Franse voorsteden, de moord op zijn collega journalisten van Charly Hebdo en de gele hesjes. Vanwaar de (aanvankelijk) massale sympathie voor de gele hesjes, wat is het perspectief en waarom zijn er zulke grote verschillen in actiebereidheid tussen Frankrijk en Nederland. Onze vaste interviewer Stijn Steenbakkers zoekt het uit.

Gastinterviewer is filosoof en voorzitter van Beter Onderwijs Nederland; Ad Verbrugge. Hij gaat in gesprek met professor Annelies Huygen  over de toekomst van duurzame energie. Verbrugge ervaart de windmolens op zijn geboortegrond in Zeeland als een grove aantasting van het landschap. Huygen betoogt dat de subsidie op o.a. windmolenparken een belemmering vormt op de noodzakelijke innovatie en is van mening dat de overheid tekort schiet in het betrekken van bewoners bij de omschakeling naar duurzame energie.

Columns zijn er van Jan Ulijn met  ‘Oss op z’n smalst, de geschiedenis van het Gengske’ en John van Boekel die zijn hart lucht over de voorgenomen herindeling van Landerd/Uden.

Muziek is er van Robin Borneman en het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen met gitaarmuziek van Henk Sterken.

Zout vindt plaats in de Groene Engel op zondag 13 oktober en begint om klokslag 16.00 uur.

 

U bent hier