h

Evenement ‘Het Vierde Beeld’ 20 jaar

26 augustus 2019

Evenement ‘Het Vierde Beeld’ 20 jaar

Foto: SP

Op woensdagavond 28 augustus viert Het Vierde Beeld haar 20ste verjaardag en iedereen is van harte welkom op het feest. Het begon allemaal in 1999 met een openluchtspel ter gelegenheid van 600 jaar Oss. Dat was een succes en smaakte naar meer. De Osse SP heeft toen het initiatief genomen om er een jaarlijks terugkerend cultureel evenement van te maken. Op een podium bij de Grote Kerk wordt, naast de drie beelden die daar staan, cultuur op straat en in beeld gebracht. Vandaar de naam: Het Vierde Beeld. Een keur aan musici, schrijvers, dichters en andere  artiesten is de afgelopen 20 jaar de revue gepasseerd en heeft ervoor gezorgd dat Het Vierde Beeld voor veel Ossenaren een begrip is geworden.

Ook dit jaar wordt het plein bij de Grote Kerk weer omgebouwd tot openluchttheater met, zoals gebruikelijk, een gevarieerd programma. Cabaretier Mark van der Veerdonk blikt op geheel eigen wijze terug op 20 jaar Het Vierde Beeld. In de smidse staan stoere kerels in vuur en vlam. Cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers zorgt voor een opruiend betoog onder de titel: “Het recht van een krom zwaard”. En natuurlijk is er muziek: Paul Verschuur en Bert-Jan Kuijpers van de Osse Americanaband “In my Tree”. Deze lustrumeditie van Het Vierde Beeld wordt muzikaal afgesloten door Jan Kanis en Simone Roerade; zij staan garant voor een swingende uitsmijter.

 

Het Vierde Beeld begint om 20.30 uur, de toegang is gratis. In de pauze is een vrijwillige bijdrage zeer welkom. Er wordt daarom een collecte gehouden, en ..… graag mooi weer meebrengen!    

 

U bent hier