h

College trekt stekker uit de nieuwe Hille

22 augustus 2019

College trekt stekker uit de nieuwe Hille

Foto: SP

Al enkele jaren worden er plannen gemaakt voor een nieuw wijkcentrum in Ussen. Na jaren van voorbereiding, stevige conflicten over de gedwongen fusie met de Bonte Hoef en het maken van gedetailleerde bouwplannen trekt wethouder Frank den Brok de stekker uit het plan. De constructie van sportzaal Ussenstelt is niet stevig genoeg voor de uitvoering van de nieuwbouw. Aanpassing van de plannen voor versteviging van Ussenstelt is te duur. De bouw van het nieuwe wijkcentrum voor Oss-Noordwest wordt nu op de lange baan geschoven.

Gezien de gevorderde staat en gedetailleerdheid van de reeds gemaakte plannen oogt dit afstel door het college op zijn zachts gezegd amateuristisch. De plannen gaan voorlopig de ijskast in. Het voor de bouw gereserveerde bedrag blijft beschikbaar, maar de kosten van een nieuw gebouw worden de komende jaren alleen maar hoger. Dit uitstel kan weleens duurder uitpakken dan het aanpassen van de huidige plannen.

Nu komen er nieuwe plannen voor de wijk waardoor er een vertraging van jaren kan ontstaan. Al die tijd zit één van de grootste wijken van Oss zonder deugdelijk wijkcentrum. Scouting Ussen moet binnen niet al te lange tijd uit hun huidige gebouw. Zij moeten maar weer zien waar zij terecht kunnen. Dat is niet uit te leggen aan de Osse bevolking.

 

U bent hier