h

SP voorstel tot behoud bewaakte fietsenstalling Spoorlaan aangenomen

5 juli 2019

SP voorstel tot behoud bewaakte fietsenstalling Spoorlaan aangenomen

Foto: Brabands Dagblad / Google afbeeldingen

De bewaakte fietsenstalling aan de Spoorlaan werd betaald uit de opbrengsten van het parkeerbedrijf. Door het mislukte gratis parkerenplan voor het centrum van Oss van wethouder Joop van Orsouw is het geld echter op. De wethouder kwam in aanloop naar de begrotingsbehandeling vervolgens met het plan om de fietsenstalling dan maar te sluiten. Daarmee keren we terug naar de situatie van zes jaar geleden en wordt het weer een grote puinhoop op het station. De SP heeft daarom een voorstel ingediend om de stalling zo lang mogelijk open te houden.

De meeste andere partijen in de gemeenteraad zagen dat niet zitten en gingen alleen akkoord als er een betaalde stalling komt. Daarmee kan de bewaakte stalling voorlopig openblijven. Het is echter de vraag of er daarmee voldoende animo is voor een betaalde stalling. Misschien moeten we volgend jaar de conclusie trekken dat de zuinigheid van de andere partijen een prijs heeft: Een puinhoop op het station en flinke kosten voor het opruimen daarvan.

Lees hier het oorspronkelijke SP voorstel over de fietsenstalling en het aangepaste, aangenomen voorstel:

U bent hier