h

SP voorstel aamgenomen: overheveling taken van ONS welzijn wordt bespreekbaar

5 juli 2019

SP voorstel aamgenomen: overheveling taken van ONS welzijn wordt bespreekbaar

Foto: SP

ONS welzijn is een grote organisatie die in een groot deel van Noordoost-Brabant verantwoordelijk is voor maatschappelijk werk, ouderenwerk, wijkgericht werk, jeugdwerk, enzovoort. Afgelopen jaar is er vanuit ONS welzijn begonnen met het afbouwen van (delen van) het ouderenwerk en het takenpakket van voorheen het RIGOM. Dit zeer tegen de zin van gebruikers en docenten van ONS welzijn activiteiten. Ook de gemeenteraad heeft zich uitdrukkelijk uitgesproken tegen deze afstoting van taken.

Om de gemeente meer grip te geven op ONS welzijn wil de SP bij de vastelling van de nieuwe subsidieovereenkomst het eerst hebben over de kerntaken van ONS welzijn en de mogelijkheid krijgen om taken van ONS welzijn over te hevelen naar andere of nieuwe organisaties. De gemeenteraad heeft een voorstel hiervoor van de SP aangenomen. Alleen de PvdA stemde tegen.

Lees hier het ingediende SP voorstel:

U bent hier