h

Bewoners willen bus in 't Wild

3 februari 2019

Bewoners willen bus in 't Wild

Foto: SP

Met ingang van 9 december 2018 is de dienstregeling van de buslijnen 662 en 262 gewijzigd. Door deze wijziging stopt er geen Arriva-bus meer in ‘t Wild. De inwoners van ‘t Wild is niets gevraagd en moeten voortaan op een of andere manier de 7-8 km naar Maren-Kessel overbruggen, om daar op de bus te stappen naar Oss. Met de bus naar den Bosch  kan helemaal niet meer.  

‘De bezetting van de buslijn van Oss naar den Bosch die tot voor kort ook in ‘t Wild stopte, was te laag’ aldus de economische overweging van Arriva.

Wat overblijft is een buslijn tussen Maren-Kessel en Oss. Wie naar den Bosch wil moet via Oss met de trein naar den Bosch.

Een nieuwe dienstregeling op basis van economische overwegingen, leefbaarheid van een kleine kern zoals ‘t Wild speelt hierbij geen rol. En ’t Wild hoort toch ook echt bij de gemeente Oss die zegt leefbaarheid van de kernen hoog in het vaandel te hebben staan. Reden genoeg voor  SP raadslid Jan van Kreij  om hierover het college aan te spreken. 

 

U bent hier