h

Politiek café Zout zondag 14 oktober

9 oktober 2018

Politiek café Zout zondag 14 oktober

Foto: SP

Zout start het nieuwe seizoen met een aantal spraakmakende gasten. Documentairemaker Sinan Can, schrijver/dichter Qader Shafiq, singer-songwriter Björn van der Doelen, wethouder Joop van Orsouw, Ge Wagemakers, professor Ton Wilthagen, Tweede Kamerlid Bart van Kent.

Hoofdgasten

Journalist en programmamaker Sinan Can is een veel gevraagde gast op TV. Hij maakte onder andere de documentaires Bloedbroeders, De Arabische Storm, Onze missie in Afghanistan, De verloren kinderen van het Kalifaat. Sinan gaat in gesprek met gastinterviewer Qader Shafiq, de Afghaanse schrijver/dichter die we vorig  in Zout mochten ontvangen. Een gesprek over wat zich politiek en maatschappelijk afspeelt in het Midden- en Verre Oosten en wat de neerslag daarvan is in de Nederlandse samenleving.

Kwestie

In de kwestie gaan we het hebben over de toekomst van de stad Oss met de nieuwe wethouder stadsontwikkeling Joop van Orsouw en zijn voorganger Ge Wagemakers.

Het is oorverdovend stil rond de plannen van het stadshart Oss. Hoe gaat Joop van Orsouw om met de nalatenschap van Ge Wagemakers? Doorgaan op de ingeslagen weg of een nieuwe koers?

Thema

De themadiscussie gaat over de toekomst van werk en arbeidsmarkt met professor Ton Wilthagen en SP-Tweede Kamerlid Bart van Kent. Wat gaat nieuwe technologie zoals robotisering betekenen voor ons werk, de arbeidsmarkt en de sociale zekerheid? Is er straks nog wel werk voor iedereen, loopt flexwerk niet nu al tegen haar grenzen aan, is het basisloon wel zo’n goed idee?

Columns

De columns worden uitgesproken door onze stadsgids Jan Ulijn en Brabants Dagblad journalist Rene vd Lee.

Muziek

De muzikale intermezzo’s worden ten gehore gebracht door singer-songwriter Björn van der Doelen.

Zoutlied

Willeke Berendsen zingt het Zoutlied onder gitaarbegeleiding van Henk Sterken.

 

Zout vindt plaats op zondag 14 oktober in cultuurpodium De Groene Engel. Aanvang klokslag 16.00 uur.

U bent hier