h

Gemeente Oss speelt weer voor Sinterklaas

5 oktober 2018

Gemeente Oss speelt weer voor Sinterklaas

Foto: SP / lokaleomroeplandsmeer.nl

Het gemeentebestuur van Oss gaat 1 miljoen euro uitgeven om het oude belastingkantoor aan de Lievekamplaan op te knappen zodat de Omgevingsdienst het drie jaar lang gratis kan huren.

Daarna wordt het gebouw gesloopt en kan de Omgevingsdienst terecht in een nieuw te bouwen kantoorpand bij het station. Op die manier hoopt het college de Omgevingsdienst naar Oss te halen, zodat de 220 medewerkers standplaats Oss krijgen in plaats van de huidige standplaatsen Cuijk en Den Bosch. De SP, LOF en D66 willen dat die 1 miljoen terugkomt via de huur. Alleen de SP en D66 stemden tegen het voorstel. Helaas steunden de overige partijen het voorstel en is Oss weer een miljoen armer.

Volgens de SP is dat cadeautje van 1 miljoen niet nodig omdat de kans sowieso groot is dat de Omgevingsdienst naar Oss komt. Ze willen een kantoor centraal in hun werkgebied dat loopt van Haaren tot Boxmeer en vlak bij een station ligt. De enige concurrentie komt van twee vastgoedeigenaren uit Den Bosch. Maar die willen een commercieel huurtarief en bovendien ligt Den Bosch niet centraal.

Na het debacle van bedrijventerrein Heesch-West dat de gemeente Oss al een verlies van 13 miljoen euro heeft opgeleverd, de veel te hoge prijs van 7 miljoen euro dat het vorige college voor het oude V&D-gebouw heeft betaald en de 1 miljoen euro die vorig jaar is uitgetrokken om Uitvaartbedrijf van Lith te helpen een crematorium te bouwen, terwijl Uitvaartbedrijf Yarden bereid was een eindje verderop zónder overheidssteun een groter crematorium te bouwen is dit de vierde keer dat Oss onder VDG-VVD-bewind voor Sinterklaas speelt. Deze keer met hulp van Joop van Orsouw van Beter Oss die in korte tijd heeft geleerd hoe je mooi weer kunt spelen met andermans centen.

De SP heeft zich tegen al deze plannen verzet en steeds gepleit voor het zorgvuldig omgaan met gemeenschapsgeld. Helaas waren wij steeds een roepende in de woestijn en vinden veel andere partijen het geen probleem om belastinggeld over de balk te gooien.

U bent hier