h

SP stelt vragen over veiligheid varkensstallen

13 augustus 2018

SP stelt vragen over veiligheid varkensstallen

Foto: SP

In het Brabants Dagblad van 11 augustus stond dat 1200 varkens in Haaren zijn gestikt in een stal die was verhuurd aan een varkenshouder uit Veghel. Bij de stal was geen toezicht aanwezig en de varkenshouder vertrouwde op geautomatiseerde systemen.

In Heeswijk-Dinther zijn oktober vorig jaar ook varkens gestikt door een defect ventilatiesysteem. Ook in de gemeente Oss staan verschillende varkensstallen waar geen toezicht aanwezig is omdat de bedrijfswoning wordt verhuurd aan derden. De SP vindt dit een ongewenste situatie. Daarom vraagt SP raadslid Adrie  Geerts aan het gemeentebestuur om maatregelen te nemen. Verstikking is een pijnlijke dood. Daarom moet snel kunnen worden ingegrepen wanneer systemen uitvallen of brand uitbreekt in een stal. Dat kan alleen wanneer de varkenshouder of een van zijn medewerkers vlak bij de stal woont en niet op vele kilometers

Lees de vragen in de bijlage.

Zie ook:

U bent hier