h

Paul Peters Tribuneloop

12 augustus 2018

Paul Peters Tribuneloop

Foto: SP

Al meer dan 30 jaar organiseert de SP het hardloopevenement de Tribuneloop. Paul Peters was de grondlegger en organisator van dit inmiddels bekende sportieve evenement. Paul overleed vorig jaar op 62-jarige leeftijd. Bij aanvang van het evenement nam vriend en tevens SP'er Hans van Leeuwen het woord. Hij beschreef Paul als een organisatietalent die niet graag op de voorgrond stond, maar wel altijd alles onder controle had.

Zo organiseerde Paul SP-manifestaties, congressen, bijeenkomsten en was hij betrokken bij lokale Osse initiatieven zoals het Vierde Beeld en de Tribuneloop. Dochter Eva en zoon Rick waren tijdens het evenement ook aanwezig. Eva verleende het startshot, waarbij de loop officieel van start kon gaan. Ruim 150 lopers deden liepen mee. Zij konden op deze zomeravond kiezen uit afstanden van 5 en 10 kilometer. Net zoals ieder jaar liep het parcours door de Osse binnenstad en bevond de start- en finish zich voor het SP-pand op de Linkensweg. De SP afdeling Oss heeft de tribuneloop omgedoopt tot de Paul Peters Tribuneloop en zal ook volgende jaren weer georganiseerd worden.

U bent hier