h

Nieuwe kansen Het Vierde Beeld met Iers programma

12 augustus 2018

Nieuwe kansen Het Vierde Beeld met Iers programma

Foto: SP

Ierland staat op woensdag 29 augustus centraal tijdens het culturele evenement 'Het Vierde Beeld'. Deze editie op het plein bij de Grote Kerk in Oss wordt een 'herkansing' voor het publiek, de artiesten én de organisatie. Het Vierde Beeld is een initiatief van de Osse SP. Doel is om cultuur letterlijk op straat te brengen.

Het plein wordt ook dit jaar weer omgetoverd in een openluchttheater met 500 stoelen. Vorig jaar werd het gratis evenement op het allerlaatse moment afgelast. Noodweer én een windhoos hadden er voor gezorgd dat het podium een half uur voor aanvang onbespeelbaar was geworden. Het programma van 2017 stond ook al in het teken van Ierland. Organisator Wim van Dorst legt uit waarom het thema dit jaar is gehandhaafd. "Na de bekendmaking van het programma vorig jaar, kregen we veel positieve reacties. Blijkbaar maakt het thema Ierland bij veel mensen iets los. Ook voor de artiesten was de noodgedwongen afgelasting vorig jaar een echte domper. Gelukkig konden we vrij snel iedereen weer vastleggen. Hierdoor wordt de komende editie voor zowel de artiesten als de organisatie een heuse herkansing.

Op woensdag 29 augustus wordt de bijzondere en rijke cultuur van Ierland op diverse manieren gepresenteerd. Balletschool Dimphy laat de mensen kennismaken met de typische Ierse dans. De Osse band The C-Jays spelen nummers van bekende Ierse muzikanten als U2, Van Morrison en Rory Gallagher. Theo van Duren spreekt een column uit. Er is aandacht voor de successen van Ierland op het Songfestival en ook komen de sympathieke Ierse voetbalsupporters langs in het programma. Als klap op de vuurpijl komt de groep Scrum naar Oss. Deze zes muzikanten spelen energieke en spontane Ierse folkmuziek. De groep kan terugkijken op een groot aantal geslaagde concerten tijdens allerlei festivals in binnen en buitenland. Het programma heeft voor ieder wat wils en start 29 augustus om 20.30 uur. De toegang is gratis. In de pauze kunnen bezoekers een vrijwillige bijdrage leveren.

U bent hier