h

Het Vierde Beeld dit jaar in de Groene Engel

28 augustus 2018

Het Vierde Beeld dit jaar in de Groene Engel

Foto: SP

Het culturele evenement Het Vierde Beeld is morgenavond niet bij de Grote Kerk, maar in de Groene Engel. De organisatie kiest voor deze optie vanwege de verwachte regenval. Vorig jaar ging het evenement helemaal niet door wegens hevig noodweer. "Is het twee maanden geweldig weer, krijg je dit", lacht organisator Wim van Dorst als een boer met kiespijn.

Net als vorig jaar de bedoeling was, is dit jaar 'Ierland' het thema van
het evenement. "Dat is ook een beetje de goden verzoeken", knipoogt vrijwilliger Ron Megens.
Doel van de avond is ‘om de bijzondere en rijke cultuur van Ierland op diverse manieren te presenteren’. Balletschool Dimphy brengt typische Ierse dans en de Osse band The C-Jays speelt nummers van onder andere U2, Van Morisson en Rory Gallagher. Theo van Duren draagt een column voor, er is aandacht voor de Ierse successen op het Eurovisie Songfestival en er komen ook Ierse voetbalsupporters langs in het programma. De uitsmijter is een optreden van de folkband Scrum. Het Vierde Beeld is een initiatief van SP'er Paul Peters. Hij overleed vorig jaar. "We eren hem tijdens het evenement. Dat verdient hij. En ik denk dat als hij van boven meekijkt, dat hij denkt: 'Dat zit wel goed.'", stelt Megens.

Zie ook:

U bent hier