h

"BrabantWonen blijft in de fout gaan"

12 augustus 2018

"BrabantWonen blijft in de fout gaan"

Foto: SP

Al jaren zijn Jo van Dijk en Jan van der Doelen bezig om het mutatiebeleid van Brabant Wonen te laten voldoen aan de wet van 2003. Maar tot op de dag van vandaag komen er steeds weer nieuwe gevallen te voorschijn. Er kan dan ook geen sprake meer zijn zoals dhr. Henk Roozendaal vermeldt in het Brabants Dagblad van 17-5-2017:” Er zijn fouten gemaakt maar die maken we allemaal elke dag!.”
Jo van Dijk en Jan van der Doelen:

"Echter als je 15 jaar lang dezelfde fouten blijft maken is er geen sprake meer van fouten maar sprake van oplichting en fraude. Fouten die tot op heden 2018 nog steeds voorkomen. Hieruit blijkt dat er bewust wordt gehandeld en daarom roepen wij samen met de huurders de Raad van Commissarissen ter verantwoording. Wij verwachten geen excuus meer of allerlei toezeggingen die geen inhoudelijke waarden bevatten zoals in 2014, 2015 en 2017. Wij verwachten van de Raad van Commissarissen dat zij niet reageert zoals de Raad van Commissarissen van Woningbouwvereniging Laurentius, waar de directeur jarenlang ongestoord zijn gang kon gaan. De directeur verklaarde voor de rechter: ’De Raad van Commissarissen kon volledig op de hoogte zijn maar meestal wilden ze niet te veel informatie’. Zo verdwenen er miljoenen waarvoor de huurders op mogen draaien.
Wij verwachten van de Raad van Commissarissen dat zij als verantwoordelijke een einde maakt aan het al 15 jaar durende en steeds terugkerende beleid met steeds dezelfde fouten met oplichting en fraude jegens haar huurders".

Zie ook:

U bent hier