h

Reactie op VDG standpunt

16 april 2018

Reactie op VDG standpunt

Foto: SP

De SP is zeer teleurgesteld over de opstelling van de VDG nu zij heeft aangegeven de oude coalitie van VDG, CDA en VVD te willen voortzetten aangevuld met een vierde partij. Daarmee negeert de VDG de verkiezingsuitslag. De coalitie verloor drie zetels. Oss maakte de SP weer de grootste partij. De VDG verloor een zetel, de SP won er twee. Het beleid moet beter en socialer.

Tijdens de onderhandelingen de afgelopen weken wees de VDG de uitgestoken hand van de SP af. Met de VDG wilden wij samen een sterke, stabiele en sociale coalitie proberen te vormen. De VDG wilde dit echter niet. Zij wilden per se een derde partij erbij, zijnde de VVD en/of het CDA. GroenLinks als derde partij werd uitgesloten. Een coalitie vormen is geven en nemen, maar aanschuiven zonder de garantie dat het beleid verandert is niet eerlijk en niet geloofwaardig.

Nu de VDG samenwerking op dit moment afwijst gaat de SP andere mogelijkheden verkennen om tot een coalitie te komen die recht doet aan de verkiezingsuitslag.

U bent hier