h

Ook op onze lijst: Luuk de Boer

16 maart 2018

Ook op onze lijst: Luuk de Boer

Onze kandidatenlijst bestaat uit 50 personen. Hier onze nummer 17: Luuk de Boer

Luuk de Boer werkt in de financiële dienstverlening en voorziet een nieuwe economische crisis. Zoals meer SP-ers is hij Feyenoordfan – de regel “geen woorden maar daden” uit het clublied spreekt hem erg aan.

Wanneer werd je SP-lid?

Toen ik 21 of 22 jaar was. Ik stemde al SP en mijn ouders ook.

Wat doe je voor de SP?

Nadat de SP me uitnodigde om een ledenvergadering bij te wonen, is het balletje gaan rollen. Ik ga de SP hulpdienst versterken. Ook heb ik in het bel-team gezeten. Dat is echt iets voor mij, want communicatie is een van mijn sterke vaardigheden.

Waar wil je je stek voor maken?

De armoede onder kinderen. Als je die tegengaat, levert dat op termijn zo veel op. Dan is er een kleinere kans dat kinderen later in de criminaliteit terecht komen of van een uitkering moeten gaan leven. Ik heb zelf op de Schapedreef gewoond en nu in de Klaverweide en ik zie het verschil tussen de ontwikkelingskansen die mensen en kinderen krijgen als ze in een ander milieu opgroeien. Kinderen mogen niet bij voorbaat achtergesteld zijn.

Je werkt in de commerciële financiële sector. Hoe rijm je dat met de SP?

Ik kom veel mensen met zo’n hoge schulden tegen dat ze er misschien nooit meer vanaf komen. Door het wegvallen van partner of werk kan iemand zomaar in de problemen komen. In uitzonderlijke gevallen is kwijtschelding mogelijk, of het omzetten van de rente naar een gunstiger tarief. Maar doorgaans kan ik niets of weinig voor hen betekenen en daar loop ik tegenaan op mijn werk. Hopelijk kan ik bij de hulpdienst meer sturing geven aan zulke moeilijke cases. Ik voorzie trouwens een nieuwe economische crisis, door de aflossingsvrije hypotheek die in de nabije toekomst voor veel mensen afloopt, waardoor ze ineens hoge restschulden aan de bank moeten terugbetalen.

Is die crisis te voorkomen?

Nee, maar de laatste jaren zijn de hypotheken gelukkig strenger geworden, dus de crisis als gevolg van de aflossingsvrije hypotheek zal wel weer voorbijgaan. De overheid zou zich meer moeten bemoeien met de banken om ze in het gareel te houden.

Wat is jouw favoriete plek in Oss of omgeving?

Dat is echt thuis. Ik heb altijd met veel plezier aan de westkant van Oss gewoond; nu drie jaar in de Klaverweide. Mijn vriendin is in verwachting en in de zomer wordt de kinderkamer in gebruik genomen!

U bent hier