h

Ook op onze lijst: Frank Mientjes

16 maart 2018

Ook op onze lijst: Frank Mientjes

Onze kandidatenlijst bestaat uit 50 personen. Hier onze nummer 21: Frank Mientjes

Frank Mientjes werkt als veiligheidskundige bij Shiloh (voorheen Brabant Alucast). Hij is eerder een sociaal dan een politiek dier, en zet zich dan ook al jarenlang in als vrijwilliger voor kind, dier en carnavalvierend Oss. Zijn drijfveer: “het leven in de stad leuk maken, en dat kan het best via betrokkenheid van beneden af.”

Wanneer werd je SP-lid?

Acht jaar 8 geleden. Ik heb altijd links gestemd, maar was nooit zo politiek ingesteld. De SP-standpunten staan mij aan, zowel lokaal als landelijk. Iedereen is belangrijk en éven belangrijk.

Je bent erg sociaal bewogen, wat doe je zoal voor Oss?

Ik ben al zo’n 25 jaar betrokken bij het KAKO, de stichting die de kindervakantieweek van de Ruwaard – ook voor kinderen van daarbuiten – organiseert. Toen mijn kinderen deelnamen, sprak het me erg aan en ben ik vrijwilliger geworden bij KAKO. Nu ben ik alweer 10 jaar voorzitter. Ook heb ik jaren bij de dierenambulance gewerkt. Verder heb 20 jaar in de Raad van Elf van de Raauw Ossekar gezeten, maar tegenwoordig doe ik alleen nog de presentatie van het Liedjes Festival en van het Dansgarde Festival.

KAKO doe je het langst. Waarom?

Ik kan daar mijn creativiteit kwijt. En omgaan met kinderen en bezighouden met hun leefwereld, dat houdt je jong. We proberen nieuwe mensen te vinden die zich voor KAKO in willen zetten. KAKO doet meer dan de kindervakantieweek: organiseert ook de Avond-4-Daagse en een Sinterklaasfeest. Zo ben je er het hele jaar door bij betrokken. Ik vind het belangrijk dat zulke activiteiten voor alle kinderen bereikbaar zijn, en dus zorgen we ervoor dat het zo betaalbaar mogelijk blijft.

olgens mij heb jij geen tijd voor hobby’s over, of wel?

Ik knutsel en teken graag en die creativiteit zet ik in bij KAKO waar ik bijvoorbeeld de decors teken. En ik vind het heel leuk om dingen te organiseren. Mijn vrijwilligerswerk dat je dus als hobby kunt beschouwen, en mijn huidige functie op het werk zijn ook wat verweven.

Hoe komt dat zo?

Op mijn werk behaalde ik mijn middelbaar veiligheidskundige diploma. En veiligheid en arbo-klussen waren van belang bij de dierenambulance: je komt in buitenwijken, hebt met agressieve burgers te maken en met valse of zieke dieren. Voor KAKO moet er een Arbo-boek voor vrijwilligers zijn en moet de veiligheid van de kinderen gewaarborgd zijn. Bij de Avond-4-Daagse moeten de verkeersregelaars opgeleid zijn. En niet te vergeten carnaval: met 400 mensen in een zaal of met een aantal klussers aan een kar werken in een schuur. Bij al het vrijwilligerswerk is het belangrijk dat er met een deskundig oog naar de veiligheid wordt gekeken, net zoals op mijn werk.

U bent hier