h

Ook op onze lijst: Carla Steenman

9 maart 2018

Ook op onze lijst: Carla Steenman

Foto: SP

Onze kandidatenlijst bestaat uit 50 personen. Hier onze nummer 20: Carla Steenman.

Carla wil haar leeftijd best verklappen, maar heeft in Afrika geleerd dat leeftijd irrelevante informatie over een persoon geeft. Ze werkt al jaren met kleuters en bezoekt nu voor het 6e jaar nursery schools in Gambia en Senegal voor een onderwijsproject. Bij de SP heeft ze mensen gevonden die “over hun grenzen en over hun eigenbelang heen kijken”.

Wanneer werd je SP-lid?

In de tijd dat de Groene Engel opgedoekt zou worden. Ik vond de SP eerst wat schreeuwerig, maar zag dat ze wel vaak gelijk hadden – ook met de actie voor de Engel.

Wat heb je in die 18 jaar allemaal voor de SP gedaan?

Vanaf het begin breng ik De Tribune en flyers rond. Ik heb in de gemeenteraad gezeten  . De eerste actie die ik opzette was: ‘Red de solidariteit!’ tegen de bezuinigingen die de kloof tussen arm en rijk versterkten. Ik deed ook heel andere dingen, zo heb ik als Beatrix de troonrede in Den Haag voorgelezen, zat ik als heks in een hoogwerker bij de viering van het 15-jarig bestaan van de Elckerlyc en was ik quizredactie-lid bij ZOUT. Jaarlijks presenteer ik de uitreiking van de kinderlintjes en – als kraai – Het Vierde Beeld. Ik kon nooit ‘nee’ zeggen als Paul Peters me voor zulke dingen  vroeg. Ik zal hem erg  missen.

De kinderlintjes, vertel daar eens wat meer over.
Het is een goed initiatief! Het stelt als voorbeeld wat kinderen voor goede dingen kunnen doen, zoals een kind dat zelf ongeneeslijk ziek is en zich inzet voor de kankerstichting. Toen ik net bij de SP was, vroeg ik waarom ze zoveel aan sport en cultuur deden. Ik kreeg als antwoord dat de SP de wereld mooier en beter wil maken, voor iedereen. Dat doe je niet alleen door middel van goed politiek beleid, maar ook door daadwerkelijk iets te doen. De kinderlintjes zijn zo’n activiteit die meteen laat zien hoe kinderen de wereld mooier maken.

Wat zijn de punten waarvoor je je sterk wilt maken?

Ik ben tegen grote klassen. Die zijn slecht voor kinderen en voor leerkrachten. Ze geven te veel werkdruk, want je kunt niet alle kinderen genoeg aandacht geven. En er moet een goed salaris komen om voldoende en goed personeel aan te trekken. Ook zou iedere klas een assistent moeten hebben. Zo sneed een kind zich onlangs in zijn hand met een glasscherf en moest ik het handje verbinden, maar wat doe je dan met al die andere kinderen die zonder begeleiding buitenspelen? Verder vind ik dat ieder kind recht heeft op een goede start. De VVD zegt dan wel dat iedereen gelijke kansen heeft, maar ik zie op mijn multiculturele school dat het niet zo is.

Wat vind je de mooiste plek in Oss?

De Groene Engel. Die heeft een grootstedelijke uitstraling. Ik ga er graag naar theater, film en het café.

U bent hier