h

Kamervragen SP over geluidsoverlast A50 in Ravenstein

23 februari 2018

Kamervragen SP over geluidsoverlast A50 in Ravenstein

Foto: SP

SP-kamerlid Cem Laçin heeft kamervragen gesteld over de toenemende geluidsoverlast van de A50/A59 voor Ravenstein en andere delen van Oss (Huisseling, Herpen, Oss-Zuid, De Ruwaard en Geffen).  Dit in navolging van SP-raadslid Adrie Geerts die raadsvragen stelde waarom het college de afgelopen jaren in een ‘winterslaap’ verkeerde als het gaat om het aankaarten van de geluidsoverlast bij de Rijksoverheid.

Laçin wil van de minister Van  Nieuwenhuizen (VVD) weten wat ze tegen de geluidsoverlast gaat doen. Het lijkt erop dat de geluidsoverlast door de brug bij Ravenstein erger is dan de overlast tussen Sint Oedenrode en Paalgraven. Daar worden wel geluidswerende maatregelen genomen, in Oss niet.

De SP is voorstander van het realiseren van geluidsschermen zodat de rust in het stadje Ravenstein en andere delen van Oss weer kan terugkeren.

De antwoorden van de minister worden binnen enkele weken verwacht.

U bent hier