h

Ook op onze lijst: Daniëlle Broeksteeg

21 februari 2018

Ook op onze lijst: Daniëlle Broeksteeg

Foto: SP

De SP kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing bestaat uit 50 personen. Enkele van hen stellen we aan u voor. Vandaag: Daniëlle Broeksteeg.

Daniëlle Broeksteeg is assistent controller bij Libéma. Naast haar werk en gezin maakt ze zich als SPer sterk voor de maatschappij omdat, zo zegt ze, “velen het moeilijker krijgen, wil ik me inzetten voor het opbouwen van een mooie toekomst voor de gemeente Oss.”

Wanneer ben je SP-lid geworden?

Bij de vorige landelijke verziekingen ben ik opnieuw lid geworden. Ik was al ooit lid, maar door een verhuizing en persoonlijke redenen was het een tijdje verwaterd.

Waarom werd je opnieuw lid?

Mijn kinderen zitten op speciaal onderwijs. Toen bij de jongste dezelfde hulpvraag rees als bij de oudste, wist ik uit ervaring waar ik moest zijn, maar als ik het zelf had moeten uitvinden…. In 2,5 jaar tijd is het zoveel moeilijker geworden om een doorverwijzing te krijgen voor hulp en begeleiding. Verder worden voor hulpbehoevende ouderen de zorg en voorzieningen steeds slechter. Dat zie ik bij mijn ooms en tantes van rond de 80 jaar. Door deze ervaringen heb ik me weer opnieuw bij de SP aangesloten, want via de SP kan ik er ook actief iets tegen doen.

Wat doe je zoal voor de SP?

Flyeren, enquête over het V&D-pad, en me nu verkiesbaar gesteld voor de gemeenteraad. Ook ben ik mee geweest naar het partijcongres afgelopen januari. En ik heb er zin in gekregen!

Waar wil je je sterk voor maken?

Voor speelgelegenheid in Het Reut, want het is een jonge buurt met veel kleine kinderen. Er is wel een beetje aan de kinderen gedacht, er is bijvoorbeeld een veldje om op te voetballen, maar dat ligt in een kuil waardoor het er altijd drassig is. Dat is heel dom bedacht. Ook wil ik me inzetten voor jeugdhulp en ouderenzorg.

Wat is jouw belangrijkste boodschap deze verkiezingstijd?

Ga stemmen! In Berghem wordt helaas niet veel SP gestemd, maar de mensen hier gaan wél stemmen. In Oss zijn er wijken waar de opkomst erg laag is; dat is jammer en dat moet anders. De gemeentes krijgen steeds meer verantwoordelijkheid uit Den Haag naar zich toegeschoven, daarom is het zo belangrijk om voor de gemeenteraadsverziekingen te gaan stemmen.

Wat maakt de kapitalist in jou wakker?

Ik verwen mijn kinderen graag zo veel mogelijk. Laatst zijn we met ze naar Plopsa geweest. De volgende keer gaan we naar Disneyland Parijs.

U bent hier