h

Ook op onze lijst: Ans Broersen

17 februari 2018

Ook op onze lijst: Ans Broersen

De SP kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing bestaat uit 50 personen. Enkele van hen stellen we aan u voor. Vandaag: Ans Broersen 

Ans Broersen is een ‘onderwijsmens’.Na de Pedagogische Academie specialiseerde ze zich in speciaal onderwijs, nu werkt ze met kleuters met een taalachterstand. Ze zet zich in voor het behoud van Den Bongerd omdat deze school kinderen kansen tot ontwikkeling biedt die zij elders nooit zouden krijgen.

Wat doe je allemaal voor de SP?

Sinds twee jaar zit ik nu in de raad. Ik zit al jaren  in het bestuur van de SP afdeling Oss, organiseer activiteten voor Het Nationaal ZorgFonds en ben momenteel druk met de organisatie van de verkiezingscampagne. Ook maak ik deel uit van het actiecomité voor behoud van Den Bongerd.

Waarom is het zo belangrijk Den Bongerd te behouden?

Voor kinderen met autisme en ADHD en soortgelijke stoornissen is het zo belangrijk dat ze in een voorspelbare en vertrouwde omgeving onderwijs krijgen. Voor pubers van 12 tot 16 verandert er sowieso heel veel; als ze autisme hebben, is die leeftijd vol veranderingen nog veel ingewikkelder. Het is tekenend als je mensen nu hoort zeggen: “Ik had niet deze persoon kunnen worden die ik nu ben zonder Den Bongerd”. En zoals een oud leerling verwoordde:”Een guppy gooi je toch ook niet in de Noordzee”

Waarom is er sprake van sluiting van Den Bongerd?

De directie van het Hooghuis wil met koersklassen werken. Dat betekent dat de kwetsbare kinderen van Den Bongerd in het reguliere onderwijs terechtkomen. Zowel docenten, ouders als leerlingen stellen zich daar tegen teweer.: De kracht van Den Bongerd zit in de kleinschaligheid van de school. Die kan nooit geboden worden in een systeem met koersklassen.

Hoe voer je hier actie tegen?

De SP heeft een motie ingediend  om de mogelijkheden te onderzoeken om Den Bongerd open te houden. Die motie is aangenomen en de hele tribune zat toen vol met leerlingen,ouders en oud leerlingen. Ook hebben we  het “Grote Bongerd Debat” georganiseerd.We hebben 3000 handtekening tegen sluiting opgehaald . Op 1 maart komt het weer ter sprake in de commissie en gaan we wederom de wethouder vragen wat hij van plan is met de motie waarin staat dat hij zich in moet zetten voor Den Bongerd..

Wat is jouw favoriete plek in Oss of omgeving?

De Maashorst. We mogen er trots op zijn dat we zo’n prachtig gebied zo dichtbij hebben. Ik ga er graag fietsen of wandelen. Ik heb ook al wisenten gezien! Het is echt een hobby van me om met een verrekijker de Maashorst te bezoeken.

U bent hier