h

Succes actie renovatie balkons

4 januari 2018

Succes actie renovatie balkons

Foto: SP

Afgelopen september ontvingen de bewoners van Singel 40-45, Kardinaal de Jongplein en Walraven van Halstraat een onkostenvergoeding voor de overlast vanwege de renovatie van de balkons. De benedenwoningen ontvingen €17,50 euro en de bovenwoningen €50 euro. De reden was dat de huurders van de bovenwoningen slechts met twee personen op het balkon mochten en zij de huurders van de balkons waren.

De benedenwoningen hadden echter de grootste overlast: stutten en ladders in de tuin, om 7 uur 's ochtends de tuinpoorten open moeten maken voor de werklieden, wateroverlast, tegels en struiken kapot, elektra kapot doordat leidingen vol water liepen, natte muren, schimmel in de douche, en stukken beton die naar beneden vielen. En dan ook nog de angst dat de balkons zouden breken en vallen gezien de ongelukken in andere steden zoals Breda, Maastricht en Eindhoven.

Met hulp van de SP zijn de bewoners in actie gekomen. Het resultaat: de bedragen voor de overlast worden gelijkgetrokken en alle schade die beneden veroorzaakt is, zal door Brabant Wonen worden hersteld en vergoed.

Zo zie je maar! Waar eerst Brabant Wonen niet wilde luisteren zijn door volhardendheid van Jan van der Doelen en Jo van Dijk hun oren opengegaan. En wordt de schade vergoed zoals het hoort.

Foto: Jan van der Doelen en Jo van Dijk.

Zie ook:

U bent hier